Poppenhuis kopen?

Er gaat niets boven een poppenhuis. Afgezien van schoonheid en glamour, moedigen ze kinderen ook aan om hun fantasie te gebruiken.

Er zijn enkele belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar het perfecte poppenhuis. Dus laten we er een paar bekijken om de keuze een beetje simpeler te maken.

Ongeacht de leeftijd van jouw kind, zijn er een aantal fantastische poppenhuizen. Sommige zijn geschikter voor de ene leeftijd dan de andere. Jongere kinderen hebben een stevig poppenhuis nodig dat niet veel kleine stukjes bevat.

Aan de andere kant willen oudere kinderen misschien een huis met veel accessoires en functies. Hier vind je de beste opties voor elke leeftijdsgroep.

Kind speelt met poppenhuis

Top 5 beste poppenhuizen

  1. Little Dutch
  2. KidKraft Juliette
  3. Bandits & Angels
  4. Dodo Toys
  5. KidKraft Voor Grote Kleine Helden

Op zoek naar een van de beste poppenhuizen van 2020?

Hier bekijk de de top 5 beste poppenhuizen. Deze zijn het vaakste verkocht en het best beoordeeld. We laten je verschillende merken en soorten zien.

Zo weet je precies welke je zonder zorgen kunt gaan kopen. Alvast veel plezier met jouw nieuwe poppenhuis!

1. Little Dutch

Dit prachtige Little Dutch poppenhuis staat garant voor veel speelplezier. Het stevige houten frame heeft schattige blauwe luiken en een blauw dak dat kan worden verwijderd om de tweede verdieping te laten zien. 

Het huis wordt geleverd met 25 meubels en accessoires. Het bevat ook stickers waarmee je het huis op een geheel eigen manier kunt versieren. Extra speelsets worden apart verkocht.

De set bevat 1 houten poppenhuis inclusief 1 stickervel en 18 accessoires. Montage-instructies zijn inbegrepen. Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege kleine onderdelen en verstikkingsgevaar.

2. KidKraft Zoey

De KidKraft Juliette houten poppenhuis is een moderne verfrissing van een traditioneel poppenhuis. De stijlvolle meubels zijn eigentijds en eenvoudig gestroomlijnd in rustgevende kleuren. 

De ovendeur en het toiletdeksel gaan open en dicht voor interactief spel. Dit huis is meer dan 1,20 meter lang en heeft drie speelniveaus en biedt urenlang eindeloos plezier voor nieuwsgierige peuters, kleuters en tieners. 

Er zijn tonnen details in de grafische achtergronden in dit huis verwerkt, wat verbeelding stimuleert. Een hele entourage van poppen van 30 cm kunnen dankzij de voorgevormde stof comfortabel ontspannen op meubels met kussens. Of ze kunnen genieten van het schilderachtige buitenterras.

3. Bandits & Angels

In dit poppenhuis van Bandits & Angels kun je ook met jouw Barbie spelen! De kleuren van dit huis zijn fenomenaal. De hoogte is 124 cm waardoor jouw kindje vaak kleiner is dan dit poppenhuis. Dat is pas indrukwekkend!

Je vind op de begane grond een badkamer en keuken. De eerste verdieping heeft de woonkamer en op de tweede etage vind je het balkon en de slaapkamer.

In dit huis zijn twee trappen en deuren. De meubels zijn allemaal meegeleverd en zijn gemaakt van hout. Er zijn een hele hoop meubels die je kunt inrichten en verplaatsen.

Poppenhuis kopen? Hier moet je op letten!

Poppenhuis kopen?

Ben je van plan om een poppenhuis te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder lees je verschillende belangrijke punten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuw huis voor jouw poppen!

Leeftijden van kinderen

Hoe oud zijn uw kinderen? Het mooie van spelen met een poppenhuis is dat het vrienden en broers en zussen aanmoedigt om met elkaar te delen en samen te leren spelen. Nooit is een poppenhuis is geschikt voor alle leeftijden. Houd dus bij het zoeken naar een poppenhuis voor uw kinderen rekening met hun leeftijd.

Dit is vooral het geval als het gaat om het vinden van het beste poppenhuis voor peuters. Als kinderen jonger zijn dan 3 jaar, kan het zijn dat sommige poppenhuizen kleine stukjes hebben die verstikkingsgevaar opleveren.

Het Fisher-Price-assortiment heeft een aantal geweldige poppenhuizen voor peuters . Sommige zijn unisex, wat betekent dat de jongens al het plezier niet hoeven te missen! De meeste zijn gemaakt van duurzaam plastic waardoor ze sterk en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Mensen denken misschien dat poppenhuizen alleen voor jongere kinderen zijn, maar tegenwoordig zijn er veel moderne poppenhuizen die zijn ontworpen tieners in gedachten. Dat staat gelijk aan vele jaren plezier, herinneringen en spelen, waardoor het poppenhuis een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Bij het zoeken naar het perfecte poppenhuis is een lange levensduur zeker het overwegen waard.

Grootte

Voordat je een poppenhuis gaat kopen, is de grootte van belang. Waar ga je het neerzetten? Wil je een levensgroot poppenhuis, of een miniatuur?

Zal een groot poppenhuis genoeg ruimte overlaten voor het gezin om in te wonen en te bewegen? Of neemt het te veel ruimte in beslag en wordt het vervelend?

En waar ga je het poppenhuis neerzetten? Wordt het in de kinderkamer geplaatst of in een gemeenschappelijke ruimte zoals een kelder?

Als je een speciale ruimte hebt, dan is er een breed scala aan poppenhuis formaten om uit te kiezen.

De grootte van het poppenhuis bepaalt met welke poppen de kinderen kunnen spelen. Sommige zijn gebouwd voor de grotere poppen en andere passen alleen voor de kleintjes.

Duurzaamheid

Als je een jonge peuter hebt kan deze tijdens het spelen een beetje hardhandig zijn met het speelgoed. Kies een poppenhuis dat tegen een stootje kan en let op verwijderbare onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

Een van hard plastic kan in het begin een goede optie zijn. Ze zijn over het algemeen mooi helder, gemakkelijk schoon te maken, hebben vaste onderdelen en hebben geen scherpe randen.

Houd er rekening mee dat het beste poppenhuis voor peuters er een is dat extreem duurzaam is.

Hout of plastic?

De meest voorkomende poppenhuizen zijn er in hout of plastic. En elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Plastic poppenhuizen zijn extreem gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Handig in deze tijd. Daarnaast hebben ze vaak zachte hoeken en kunnen tegen veel ruw spel. Geweldig voor de jonge peuters.

Houten poppenhuizen zijn milieuvriendelijker, zijn er in een groot aantal maten, zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn over het algemeen de keuze voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Het materiaal voor het poppenhuis dat je kiest, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, de leeftijd van het kind, de kosten en specifieke behoeften.

Meubels en accessoires

Bij veel poppenhuizen komen meubels en accessoires, en er zijn er altijd nog genoeg te koop om het huisje “fris” en spannend te houden.

In de meeste gevallen moeten de poppen afzonderlijk worden gekocht, met een reeks beschikbare maten en stijlen.

Er is ook een assortiment van verschillende poppenhuismeubels en accessoires ; zoals een poppenhuisbed, poppenhuismensen etc.