De 15 leukste cadeaus voor een meisje van 3 jaar in 2024

 

Tijd voor een feestje voor de 3-jarige, wat gaat het snel. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar? We hebben veel leuke cadeautips voor je klaarstaan. Je kleine meid wordt alweer groot, de 3e verjaardag is een feit en dan wil je jouw meisje verrassen. Daarom hebben we speciaal voor jou op deze pagina de cadeaus voor 3-jarige meisjes op een rijtje gezet. 

Ontdek hieronder zelf de cadeautjes en bestel het cadeau voor een peuter van 3 jaar. 

Een meisje van 3 jaar kan al lekker mee praten en zal regelmatig hele verhalen en fantasieën delen. Ook is de motoriek al een stuk verbeterd. Een onderstaand cadeau voor een 3-jarige kan hierbij helpen!

Cadeaus & speelgoed voor een meisje van 3 jaar

1. Duplo

Kinderen spelen graag en vinden het leuk om te bouwen. Duplo is dan een origineel cadeau en de kans is groot dat ze het heel leuk vinden. Op deze manier kan een kind op een speelse manier kleuren leren, bouwen en de eigen fantasie gebruiken. 

2. Buitenspeelgoed

Passend speelgoed voor buiten is voor alle kinderen leuk en papa of mama ook. Een cadeau voor de derde verjaardag is voor meisjes van deze leeftijd, bijvoorbeeld waterspeelgoed of een leuke step. Je hebt het snel in huis en zo leren kinderen ook zelfstandig te spelen.  

LifeGoods HappyStep - Kinderstep

LifeGoods HappyStep – Kinderstep

BIG - Power Worker Maxi Graafmachine

BIG – Power Worker Maxi Graafmachine

Gabbys Dollhouse Kinderparaplu

Gabbys Dollhouse Kinderparaplu

3. Houten speelgoed

Houten speelgoed is prachtig om te geven. Het is van hoge kwaliteit en kan vaak vele jaren mee. Het is ook educatief, kinderen kunnen bouwen met blokken bijvoorbeeld. Maar houten speelgoed heb je in allerlei soorten en maten. Dit blijft altijd interessant speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar.

KLUZOO Balls and Cups Houten Speelgoed

Balls and Cups Houten Speelgoed

Montessori Speelgoed - Vormen Puzzel

Montessori Speelgoed – Vormen Puzzel

4. Baby Born

Meisjes zorgen graag, laat ze daarom spelen met poppen. Kies bijvoorbeeld een Baby Born Magic babypop. De woordenschat gaat er ook op vooruit, ze praten tegen de pop en nemen hem vaak overal mee naar toe. Geniet van dit moment, het is zo schattig. 

5. Speelgoed keuken

Leren koken, daar kunnen ze niet vroeg genoeg mee beginnen. Zoek je een origineel idee, dit is het ideale cadeau. Het helpt peuters om hun creativiteit te gebruiken. Wat gaan ze vandaag klaarmaken voor je? Stimuleer het, dit is het juiste speelgoed voor de verjaardag van een meisje. 

Keukentje Mamabrum XL Speelgoed

Keukentje Mamabrum XL Speelgoed

Petite Amélie ® Kinderkeuken Hout

Petite Amélie ® Kinderkeuken Hout 

Petite Amélie ® Kinderkeuken Hout Groen

Petite Amélie ® Kinderkeuken Hout 

6. Speelgoedeten en -drinken

Bij een speelgoedkeuken hoort natuurlijk ook speelgoedeten en -drinken. Vanaf 3 jaar willen kinderen vaak meer uitdaging en dat kan je hiermee bieden. Ook de woordenschat gaat erop vooruit want ze leren veel nieuwe producten bij naam kennen. 

Little Dutch Houten Verjaardagstaart XL

Little Dutch Houten taart XL

Melissa & Doug Houten ijscorner Scheppen

Melissa & Doug Houten ijscorner

Little Dutch Speelgoed Houten Snijfruit

Little Dutch Houten Snijfruit

New Classic Toys Speelgoedeten en -drinken

New Classic Toys IJslolly’s

7. Play-Doh klei

Cadeaus voor kinderen, dan is klei altijd onmisbaar. Het is populair speelgoed en een leuk product om een kind cadeau te doen. Ze kunnen het vaker gebruiken en het is ook goed voor de fijne motoriek. Is dit het favoriete speelgoed van jouw 3-jarig kind?

Play-Doh Classic Color - 4 Potjes

Play-Doh Classic Color – 4 Potjes

Play-Doh Busy Chefs Restaurant

Play-Doh Busy Chefs Restaurant

Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes

Play-Doh Super Color Pack Klei – 20 Potjes

8. Spelletjes

Je zoekt een cadeau voor een kind, maar wat hebben ze nog niet? Dit kan lastig zijn, maar spelletjes doen het altijd goed. Kinderen leren hierdoor samenspelen, op hun beurt wachten, ze leren want winnen en verliezen is en dat draagt bij aan een goede ontwikkeling.

9. Kleurboeken

Lekker even ontspannen, kinderen hebben het nodig. Meisjes kleuren vaak graag. De mooiste kleurboeken zijn er te koop en het voordeel is dat ze eenvoudig mee te nemen zijn. Laat ze lekker kleuren en je merkt dat ze zich heel goed alleen kunnen vermaken.

Gabby’s Poppenhuis designer doeboek

Gabby’s Poppenhuis designer doeboek

Dieren A4 kleurblok - 30 Kleurplaten

Dieren A4 kleurblok – 30 Kleurplaten

SES - Doe kleurboek glow in the dark 3 in 1

SES – Doe kleurboek glow in the dark 3 in 1

10. Voorleesboeken

Regenachtig weer? Samen een boekje lezen, dat is toch het mooiste wat er is? Of voordat ze gaan slapen nog even voorlezen. Veel kinderen vinden het leuk en voor een 3 jarig meisje is het een mooi cadeau. Voorleesboeken zijn altijd goede cadeaus voor meisjes van 3. 

11. Janod Magnetiboek

Prachtige boeken, allerlei onderwerpen mogelijk. Het is leerzaam speelgoed, kinderen willen graag ontdekken en krijgen deze kans zo ook, mede dankzij de magneten die aanwezig zijn, kunnen ze uren vertellen. 

Janod Magnetibook Racers Voertuigen

Janod Magnetibook Racers Voertuigen

Janod Magnetibook Prinsessen

Janod Magnetibook Prinsessen

Janod Magnetibook Dinosaurussen

Janod Magnetibook Dinosaurussen

12. Kinetisch zand 

Laat je je kinderen graag kennismaken met allerlei materialen? Laat ze dan ook met kinetisch zand spelen. Ze vinden het heerlijk om te doen en dragen ook bij aan de ontwikkeling van de motoriek. 

Kinetic Sand Shimmer - Eenhoorn Koninkrijk-speelset

Kinetic Sand – Eenhoorn Koninkrijk

PLAY IT Kinetisch Zand Blokmaker Bouwset

PLAY IT Kinetisch Zand Blokmaker

PLAY IT Kinetisch Zand Huis Blokmaker

PLAY IT Kinetisch Zand Huis Blokmaker

Kinetic Sand - Eenhoorn Bakkerij-speelset

Kinetic Sand – Eenhoorn Bakkerij

13. Stiften en kleurpotloden 

Kinderen van deze leeftijd zijn volop aan het ontdekken. Kies daarom goede stiften kleurpotloden zodat ze lekker kunnen kleuren. Een kind van 3 jaar heeft uitdaging nodig, dit kun je haar zo bieden. 

L.O.L. Surprise! OMG Tekenset

L.O.L. Surprise! OMG Tekenset

Faber-Castell kleurpotloden + stiften

Faber-Castell potloden + stiften

Kleurset 33-delig viltstiften BRUSH

Kleurset 33-delig viltstiften BRUSH

BIC - 12 Glitter Viltstiften XL + 12 Kleurpotloden

BIC – 12 Glitter Viltstiften XL

14. Knuffels

Ondanks dat je meisje al groter wordt, blijven knuffels populair. Laat ze lekker knuffelen, kies een favoriet dier uit, zodat ze er lekker mee in slaap kunnen vallen. Lekker zacht, af en toe wassen en je hebt weer een heel leuk cadeau gevonden. 

Fluffie Stuffiez - Grote Plush - 30 cm

Fluffie Stuffiez – Grote Plush – 30 cm

PLAY IT Kat Kawaii Kussen Knuffel

PLAY IT Kat Kawaii Kussen Knuffel

MikaMax Olifant Knuffel XL 65 cm

MikaMax Olifant Knuffel XL 65 cm

15. Rugzak

Kinderen kunnen op een speelse manier al op een jonge leeftijd leren wat ze mee moeten nemen naar de peuterspeelzaal bijvoorbeeld. Een rugzak is dan een passend cadeau. Leuk om cadeau te doen voor een verjaardag van een 3-jarige.

Frozen Rugtas + Gymtas - Rugzak 29cm

Frozen Rugtas + Gymtas – Rugzak 29cm

Elodie Mini Rugzak Sweethearts

Elodie Mini Rugzak Sweethearts

Ogen met staren pluchen unicorn paars rugzak

Ogen met pluchen unicorn paars rugzak

Wat geef je cadeau aan een meisje van 3 jaar?

Tijd om een leuk cadeau te zoeken? Kinderen op deze leeftijd vinden veel leuk en zijn er supernieuwsgierig naar wat ze krijgen. Kies daarom een geweldig cadeau, zoals Baby Born of ander leuk speelgoed voor meisjes. 

 

Wat is leuk speelgoed voor een meisje van 3 jaar?

Een keukentje is leuk voor kinderen, zo leren ze boodschappen doen en het afrekenen. Maar bouwen vinden ze vaak ook leuk. Ze leren goed zelfstandig met grote blokken bouwen. Speelgoed voor in het water doet het ook altijd goed. Volg onze leukste cadeautips en bestel, zodat jij een mooi cadeau voor een 3-jarig meisje hebt.

Kenneth Speelgoedman

Bedankt voor het lezen!

Hé daar, ik ben Kenneth, de superheld van deze website en de trotse papa van twee fantastische bengels. Ik struin het wereldwijde web af op zoek naar waanzinnige speelgoedinspiratie. Mijn missie? Een speeltuin van kindercadeautips creëren, zodat er voor elk kind iets geweldigs te ontdekken valt.

Hopelijk ben je niet verdwaald tussen al die speelgoedideeën en krijg je hier net zoveel energie van als een suikerbom op een kinderfeestje. Dus, haal die glimlach maar uit de kast en maak die kids dolgelukkig met de meest briljante cadeautjes! 🎁✨