Alles over K’NEX speelgoed

De leukste K’NEX sets vind je op deze pagina. Dit constructiespel is al jaren oud, maar o-zo-leuk! Bekijk op deze pagina alle soorten K’NEX en vind de leukste sets van dit jaar. Het maakt niet uit of je volwassen bent of dat je juist iets zoekt voor je kind(eren). Er zijn altijd K’NEX modellen die passen bij je niveau én je interesses. Ook geven we extra informatie zodat je zelf kunt bepalen welke K’NEX geschikt is voor jou wensen en eisen.

K'NEX

Wat is K’NEX speelgoed?

K’NEX is bouwspeelgoed dat bestaat uit plastic connectoren en staafjes die je aan elkaar bevestigt. Omdat deze connectoren en staafjes in verschillende formaten en vormen voorkomen, kun je zeer eenvoudige maar ook zeer complexe en grote bouwwerken maken. Denk hierbij aan achtbanen, reuzenratten, voertuigen, gebouwen, bruggen en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Met K’NEX kun je dus écht je fantasie laten werken! Net als veel ander traditioneel bouwspeelgoed, biedt K’NEX een praktische en interactieve bouwervaring, maar onderscheidt het zich omdat het functioneel kan zijn en veel bewegende delen kan hebben, door bijvoorbeeld het gebruik van tandwielen, wielen, katrollen en verschuivingen. 

K’NEX behoort daarom tot STEM-speelgoed en heeft veel awards gewonnen om die reden. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Math. Simpel gezegd; verantwoord bouwspeelgoed waar je kinderen veel van kunnen leren en tegelijkertijd enorm veel plezier van hebben en de creativiteit een boost geeft! Dit veelzijdige speelgoed stimuleert creativiteit, probleemoplossend en kritisch denkvermogen op een speelse wijze. Goed voor kinderen en rustgevend voor volwassenen!

K’NEX is verkrijgbaar in een breed assortiment aan verschillende sets. Van startpakketten voor de K’NEX beginners, tot aan geavanceerde sets voor doorgewinterde bouwers. Het zijn eigenlijk te veel sets om hier op te noemen dus we pakken per categorie het beste uit.

K’NEX bouwset voor kinderen

Een K’NEX Bouwset is ideaal om kinderen te introduceren in het creatief bouwen van… alles! Zo’n K’NEX Building Set bestaat soms wel uit 1.000 verschillende onderdelen en bevat altijd boekjes met voorbeelden en instructies. Soms is het ook verpakt in een handige opbergdoos zodat je na het bouwen van verschillende modellen snel en gemakkelijk kunt opruimen. Bouw je eigen voertuigen, gebouwen, bruggen en alles wat je maar wilt. Elke set is ontworpen met een bepaald thema. Soms bevatten ze ook een motor om mee te bouwen en bijvoorbeeld voertuigen aan te drijven. Wil je écht uitpakken? Dan is de K’NEX Mega Motor Pakket een aanrader. Deze sets zijn meestal voor kinderen vanaf 7 jaar maar soms ook een jaartje of 2 jonger.

K'NEX Imagine Creation Bouwset

K’NEX Imagine Creation Bouwset

K'NEX Imagine Jumbo Jet Building

K’NEX Imagine Jumbo Jet Bouwset

K'NEX 23012 Imagine Power and Play Motorised Building Set

K’NEX Imagine Power and Play + motor

K’NEX Thrill Rides Roller Coaster (achtbaan)

De K’NEX Thrill Rides Rollercoasters zijn achtbanen en sinds 2023 hebben ze ook weer een eigen knikkerbaan (ballenfabriek)! K’NEX is eigenlijk het enige merk waarbij een achtbaan écht tot zijn recht komt en is gemaakt om kinderen te laten bouwen, te leren en te ontdekken. Een set bevat bijna altijd een motor om achtbaankarretjes aan te drijven. Eigenlijk zijn vrijwel alle achtbaan een leuke toevoeging en bevatten meerdere modellen om uit te proberen. Onze aanraders zijn de K’NEX Weaver achtbaan en de K’NEX Amazin 8.

K'NEX Education - Roller Coaster

K’NEX Education – Roller Coaster

K'NEX Shark Coaster

K’NEX Shark Coaster
  

K'NEX Thrill Rides Weaver achtbaan

K’NEX Thrill Rides Weaver achtbaan

K’NEX reuzenrad (Ferris Wheel)

K’NEX Toys komen écht goed tot hun recht bij het maken van een reuzenrad. K’NEX is namelijk ontworpen voor het gebruik van bewegende onderdelen en een reuzenrad komt dan natuurlijk goed tot zijn recht! K’NEX heeft één legendarisch reuzenrad die wel 180 centimeter hoog is! Daarnaast bieden ze nog wat kleinere reuzenradjes die je ook kan bestellen:

K'NEX Thrill Rides Revolution Ferris Wheel

K’NEX Revolution Ferris Wheel

K'NEX Architecture - London Eye Bouwset

K’NEX Architecture – London Eye Bouwset

K'NEX Reuzenrad

K’NEX Reuzenrad
  

K’NEX 3-in-1 Classic Amusement Park

Kid K’NEX

Bouwen met K’NEX is meestal voor oudere kinderen. Er is echter ook een junior serie genaamd Kid K’NEX, speciaal voor de kleine kids. Deze serie is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar en bevat grote losse stukjes die passen bij de motoriek van die leeftijd en geen risico hebben om in te slikken. In deze serie kunnen de kleintjes beginnen met bouwen wanneer de houten blokken toch niet meer zo spannend zijn. Hier leren ze hoe een K’NEX staafje bevestigd wordt aan een connector en kunnen ze hun kleurenkennis uitbreiden. Zo’n bouwset van K’NEX komt altijd met een instructieboekje dat gemaakt is voor kinderen van deze leeftijd. 

Eén van de leukste sets is Kid K’NEX Safari Dieren, Kid K’NEX Dino en Kid K’NEX Wings & Wheels omdat dit voor de meeste peuters tot de verbeelding spreekt. Daarnaast is de opbergdoos met 100 stukken Kid K’NEX ook een aanrader omdat er een handige doos bij zit. Deze set bestaat uit 100 stukken K’NEX waarmee je veel verschillende modellen kan bouwen zoals poppetjes. 

K’NEX Education

K’NEX Education is gericht op het leren van natuurkundige en bouwprincipes. Denk hierbij aan hefbomen, katrollen en momentum en is ontworpen voor gebruik in het klaslokaal. Het is natuurlijk ook erg leuk om thuis te gebruiken. In de doos zit altijd een uitgebreide instructie om direct aan de slag te gaan. 

K'NEX Education - Tandwielen Bouwset

K’NEX Education – Tandwielen Bouwset

'NEX Education - Simpele Machines

K’NEX Education – Simpele Machines

K’NEX Education – Hevels en Katrollen

K'NEX Education Bruggen - Bouwset

K’NEX Education Bruggen – Bouwset

K’NEX Architecture

Met K’NEX Architecture haal je de meest iconische gebouwen naar je woonkamer. Wat dacht je van de Eiffeltoren, de Golden Gate Bridge en de London Eye?! Het zijn ook leuke bouwwerken om je eigen vakantiemomenten op te halen! Welke ga jij bouwen?

K'Nex Architecture - Empire State Building

K’NEX Architecture – Empire State Building

K'Nex Architecture - Eiffeltoren

K’NEX Architecture – Eiffeltoren

K'Nex Architecture - Golden Gate Bridge

K’NEX Architecture – Golden Gate Bridge

K'NEX Architecture - London Eye Bouwset

K’NEX Architecture – London Eye Bouwset

K’NEX K-Force en Cyber-X

K’NEX K-Force en de Cyber-X serie zijn gemaakt om te bouwen én te spelen. Je maakt de leukste wapens waarmee je schuimpijltjes kunt afschieten. Het is daarbij sterk vergelijkbaar met de bekende nerf pistooltjes maar dit keer bouw je ze zelf! Het is een erg leuke serie van K’NEX en de minimale leeftijd is vaak 8 jaar. 

K'NEX K-FORCE Mega Boom Blaster

K’NEX K-FORCE Mega Boom Blaster

K'NEX K-FORCE Dual Cross Blaster

K’NEX K-FORCE Dual Cross Blaster

K'NEX Cyber-X Battle Bow Bouwset

K’NEX Cyber-X Battle Bow Bouwset

K'NEX Cyber-X C10 Crossover Legacy

K’NEX Cyber-X C10 Crossover Legacy

Zelf aan de slag met K’NEX

K’NEX is natuurlijk niet beperkt tot de modellen uit de doos. Je kunt zelf alles maken. Van zeer simpel binnen een paar minuten, tot enorme bouwwerken met complexe mechanismen die jaren ontwerpen duren. Hieronder vind je een paar leuke voorbeelden:

 

K’NEX voor peuters (t/m 4 jaar)

Voor peuters t/m 4 jaar is de Kid K’NEX en de minimale leeftijd hiervoor is 3 jaar. Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden:

Kid K'NEX Budding Builders Building Set Reindeer

K’NEX voor kleuters (4 tot 6 jaar)

Kleuters kunnen alweer aan de slag met leuke bouwsets en hun eigen vaardigheden en motoriek uitdagen naar nieuwe niveaus. Deze voorbeelden zijn echt top!

Motorcycle out of K'NEX Building Set 967 Pieces
K'NEX 705 Pieces box Voertuig voorbeeld

K’NEX voor kinderen (vanaf 6 jaar)

Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 6 jaar al aan de slag met engineering principes. Deze voorbeelden zijn dan zelf te bouwen:

K'NEX Gun CZ-75
K'NEX Smartphone device Holder

K’NEX sets voor volwassenen

Klaar voor de meest complexe bouwwerken? Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Home Build K'NEX Roller Coaster
K'NEX Modified Stepper Lift

K’NEX aanbiedingen

K’NEX koop je regelmatig in de aanbieding. De bovenstaande sets hebben elke dag de meest actuele prijs zodat je nooit te veel betaalt!

 

Waarom K’NEX kopen?

K’NEX is erg populair in Nederland en heeft genoeg redenen om het te kopen. Hieronder vind je de voor- en nadelen, zodat je zelf een goede afweging kunt maken:

 

Voordelen van K’NEX

  • Goed voor de motoriek
  • Leert de basisprincipes van engineering
  • STEM speelgoed (Science, Technology, Engineering, Mathematics)
  • Goede kwaliteit voor een redelijke prijs
  • Stimuleert creativiteit

 

Nadelen van K’NEX

  • Weinig thema’s zoals bekende tv-figuren (Harry Potter, Star Wars, enzovoort)
  • Draait vooral om constructie en minder om spelen

 

K’NEX versus LEGO

K’NEX en LEGO worden vaak vergeleken en bieden veel overeenkomsten. Beide speelgoed zijn erg leuk! K’NEX is meer gefocust op het bouwen en LEGO kent meer themagerichte bouwpakketten.

 

K’NEX versus Playmobil

Ook Playmobil is erg bekend in Nederland. We raden K’NEX aan boven Playmobil als je weet dat je kind vooral enthousiast wordt van bouwen en minder van spelen. Playmobil kent namelijk weinig variatie in het bouwproces en je bent vaak beperkt tot het bouwwerk vanuit het instructieboekje. Ga vooral voor Playmobil als je kinderen het leuk vinden om ‘gewoon’ te spelen waarbij het bouwproces minder belangrijk is.

 

Veelgestelde vragen over K’NEX

Hieronder vind je een paar veelgestelde vragen over K’NEX. Heb je daarnaast nog vragen? Stel ze gerust via onze contactpagina

Wat is de minimale leeftijd voor K’NEX?

De minimum leeftijd voor K’NEX is 3 jaar. Speciaal voor de kleintjes is er de serie Kid K’NEX.

Waar kun je K’NEX kopen?

Je kunt K’NEX gemakkelijk kopen bij bijvoorbeeld bol.com, Amazon en Intertoys. Knex.com is de officiële website maar daar kun je geen K’NEX kopen.

 

Wil je graag meer weten over K’NEX? Bekijk dan bijvoorbeeld deze internationale K’NEX website