Kapla blokken kopen?

Ben je op zoek naar Kapla blokken? Dan wil je een creatief en duurzaam cadeau kopen. Of misschien ben je zelf fan en maak je prachtige Kapla bouwwerken! Dit speelgoed is voor jong en oud en geeft je fantasie alle ruimte!

 

Wat is Kapla?

Kapla zijn grenenhouten plankjes en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en stimuleren bouwers tot het maken van allerlei vindingrijke gebouwen, constructies en modellen. Het Franse merk is ruim 50 jaar oud. Het Kapla-plankje staat ook bekend als het kabouterplankje. Dat komt omdat de naam Kapla een afkorting is voor kabouterplankjes. Kapla-blokjes zijn onbehandeld  en is één van de bekendste merken onder het bouwspeelgoed in Nederland en België. 

Kapla staat voor eenvoud en duurzaamheid. Elk plankje heeft hetzelfde formaat van  11,8 x 2,4 x 0,8 cm. Kapla blokken zijn leverbaar in verschillende variaties. 100, 200 plankjes of zelfs 1000 stuks. Tegenwoordig is het assortiment uitgebreid naar meerdere gekleurde plankjes. Het is echter ook heel leuk om de kapla-plankjes zelf te schilderen! Deze houten plankjes zijn erg bekend. Het is onwijs leuk om mee te spelen – voor jong én oud! Je kunt namelijk onwijs complexe gebouwen maken van de houten blokjes, maar wat dacht je van de Kapla Challenge?! 

Kapla aanbiedingen

Bekijk hier of er een Kapla aanbieding is of vergelijk prijzen van verschillende webwinkels. 

Bekijk hieronder de verschillende soorten. Alvast veel plezier met jouw Kapla toren bouwen – of veel plezier met geven!

Alle verschillende speelgoed Kapla blokken

Bekijk alle soorten Kapla blokken en scroll door naar degene waarin jij interesse hebt. Er zijn veel verschillende soorten!

Weet je nog niet welke je nodig hebt? Bekijk ze hieronder één voor één. Zo vind je snel de Kapla plankjes die bij jou passen!

Wist je dat je voor een bouwwerk als een huisje zoals hierboven op de foto al snel 100 blokjes nodig hebt?

Wil je een groot bouwwerk maken of een dorp bouwen – kies dan voor Kapla 1000 stuks. Dit is het meest voordelig!

Kapla 100 stuks

Deze Kapla blokken zijn naturel, dus zonder kleur. Je koopt deze set per 100 stuks. Hier kun je al een hoop verschillende kleine bouwwerkjes mee maken. Zoals op de foto staan afgebeeld zijn de wat kleinere bouwwerkjes goed voor 100 stuks. Met 100 stuks kun je kinderen introduceren tot dit houten speelgoed en hun vindingrijkheid de vrije loop laten. Dit Kapla speelgoed is verpakt in een mooi houten kistje en komt met een handleiding met een aantal interessante bouwwerken. 

De reviews zijn erg goed! Eindeloos speelplezier en het materiaal is van constante, goede kwaliteit. De blokjes zijn niet stuk te krijgen. Daarnaast behoren de bouwstenen tot educatief speelgoed. Hoe meer blokjes, hoe groter het bouwwerk kan worden. En urenlang speelplezier! 

Er zijn een hoop Kapla voorbeelden te vinden op internet. Hieronder laten we je er ook een aantal zien. Dit zijn de handigste kleine blokjes om gedetailleerde kunstwerken te bouwen.

Pluspunten

Minpunten

Kapla 200 stuks

Met de wat grotere Kapla 200 doos kun je een heel stuk meer maken. Bekijk de foto’s hierboven op de foto, deze zijn allemaal te maken met deze inhoud. Zo heb je écht veel creativiteit die je los kunt laten op de blokjes.

De kleur van deze blokjes is een blank – grenenhout kleur. Kapla is geschikt vanaf 4 jaar.

Inclusief bij deze set is de folder van 15 pagina’s. Hierin staan 31 verschillende bouwvoorbeelden. Deze kun je allemaal nabouwen voor heel veel speelplezier!

Ook voor de wat kleinere kinderen is Kapla ideaal, want je kunt plankjes stapelen of torens bouwen. Voor de tieners onder ons is dit een feest, want zelf de Eiffeltoren realistisch nabouwen is een hele prestatie.

Pluspunten

Minpunten

Kapla 280 stuks

Kapla 280 stuks geeft je wat meer speelplezier. De deksel van deze doos is rood: dit is het voorbeeldboek. Dit is KAPLA Voorbeeldboek Deel 1. Hierin zitten verschillende voorbeelden die je na kunt bouwen met deze set blokjes.

Het boek is hardcover en er zitten heel veel verschillende ideeën in. Zo heb je geen smoesjes dat er geen inspiratie is..! Er zijn verschillende inspiratieboeken en je krijgt er altijd eentje. Zo is het altijd een verrassing en goede aanleiding om meerdere pakketten te kopen!

De plankjes van Kapla zijn allemaal duurzaam gemaakt. Voor de jongere kinderen is enige hulp wel vereist. Maar zeg nu eens zelf – met blokken spelen is best leuk!

Is de Kapla 280 stuks aanbieding nog geldig? Bekijk het nu bij Bol.com of Amazon door op de link te klikken! Controleer de prijs en stop ‘m in jouw winkelmandje!

Pluspunten

Minpunten

Kapla 1000 stuks

De grootste Kapla 1000 stuks doos is er voor de die-hard fan van deze blokken. Hiermee bouw je de mooiste bouwwerken na. Wat dacht je van een oude boerderij of de Eiffeltoren?!

Ook voor een gezin met veel kinderen is deze doos een echte aanrader. Want zo kan ieder kind afzonderlijk spelen met zijn eigen set Kapla blokken. Wie heeft als snelste het bouwwerk af of is zwaartekracht te slim af?

Dit tijdloze speelgoed is handig en snel opgeruimd door de kist op wieltjes. Je rijd ‘m zo weer de hoek van de kamer in. Er zit een boekje bijgeleverd wat tot inspiratie leidt.

Als je kinderen nog wat kleiner zijn is de doos een leuke opdracht om de blokjes goed te organiseren zodat ze passen!

Pluspunten

Minpunten

100 stuks in 4 kleuren

Voor de echte fanatiekeling is er nu ook Kapla in kleur. Deze set is voorzien van 4 verschillende kleuren: rood, blauw, groen en geel. Hiermee bouw je nog realistischer werken na, of speel je een Kapla-battle!

Kleur is leuk om te gebruiken. Maak jouw formule-1-baan of landschap nét echt met kleuren. Met kleur geeft het nog meer creativiteit en kun je nog langer Kapla’en!

Deze set is ook verkrijgbaar in zwart-wit. Bekijk bij Bol.com voor meer kleuren!

Pluspunten

Minpunten

Kapla 40 stuks: verkrijgbaar in iedere kleur

De 40 stuks Kapla blokjes zijn helemaal in kleur. Want je kiest écht iedere kleur hiermee. Zo kun je een kunstwerk uitzoeken en deze helemaal natuurgetrouw nabouwen.

Kies uit 11 verschillende kleuren voor een prima prijs. Zo bouw je als echte Kapla-fan met 40 blokjes een gedetailleerd stuk van jouw kunstwerk.

Bekijk alle 11 verschillende kleuren bij Bol.com.

Pluspunten

Minpunten

Kapla 36 kubus rood

Met de Kapla 36 kubus haal je een ware puzzel in huis. Deze Kapla plankjes hebben samengevoegd een unieke afmeting van 20 x 23 x 17 cm en beschikken over inkepingen zodat je de plankjes in elkaar kan schuiven zodat een kubus ontstaat. Je kunt tot wel 12 verschillende kubussen bouwen en geeft een identieke maar toch weer andere ervaring. Een aanrader voor de puzzelaars!

Ook erg leuk om jouw Kapla collectie uit te breiden want de inkepingen geven nieuwe mogelijkheden tot unieke bouwwerken. Zo ontdek je elke dag nieuwe modellen!

Ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Pluspunten

Minpunten

Kapla Challenge

Met de Kapla Challenge wordt jouw kennis van de zwaartekracht en balans grondig uitgedaagd! Deze set bevat 28 plankjes en genoeg kaarten met bouwwerken. Lukt het jou om ze allemaal te bouwen zonder dat ze in elkaar vallen? 

Deze set is erg geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar maar ook leuk voor een avondje met de familie. Laat jij jouw balanceer skills zien? Of wat dacht je van om de beurt een plankje leggen?! De Kapla Challenge geeft genoeg speelplezier voor vele avonden! 

Pluspunten

Minpunten

TomTecT Kapla Brug

Ga je graag de uitdaging aan en tart je graag met de natuurkundige principes? Dan is de TomTecT écht iets voor jou. Je ontvangt in een mooie houten kist 280 houten plankjes en 340 klemmen. Met de klemmen kun je 2 verschillende bruggen en vele andere bouwwerken bouwen die in de bijgeleverde instructieboekjes staan. Dit is Kapla Next Level!

Pluspunten

Minpunten

Join Clips

Met Join Clips krijg je 280 verbinding clips waarmee je jouw Kapla plankjes aan elkaar kunt verbinden. Deze clips van het merk Join Clips geven de Kapla plankjes een nieuwe dimensie en veel meer mogelijkheden dan alleen het stapelen. We gebruiken deze koppelstukken erg graag!

In de doos zitten 15 verschillende soorten clips waarmee je de bouwplankjes op verschillende manieren kunt verbinden met elkaar. Hierdoor worden constructies mogelijk die veel meer aansluiten bij de verbeelding van kinderen en kan geven tot eindeloze fantasieën werkelijkheid te maken. 

De afbeelding hiernaast biedt al vele mogelijkheden maar ze hebben ook uitbreidingssets voor wielen, knikkerbanen en nog veel meer.

Pluspunten

Minpunten

Kapla boeken met voorbeelden

Kapla biedt ook een aantal boeken die inspiratie bieden voor jonge bouwers. De vier verschillende boeken bieden:

 • Bruine boek met dieren voor 4 jaar en ouder
 • Rode boek met dieren voor 6 jaar en ouder
 • Groene boek met bouwwerken voor 4 jaar en ouder
 • Blauwe boek voor gevorderden voor 8 jaar en ouder

De boeken zijn overigens ook per stuk verkrijgbaar.

Waarom kiezen voor Kapla?

Kapla is enorm populair. Je kunt van alles bouwen en is leuk voor jong én oud. Hieronder vind je de voordelen en nadelen van Kapla.

 

Voordelen Kapla

 1. Creatieve vrijheid. Kapla plankjes bieden veel mogelijkheden tot creatieve bouwprojecten. Groot en klein.
 2. Educatief. Kinderen leren met Kapla hun motoriek verbeteren, wat zwaartekracht is en hoe simpele constructies werken.
 3. Duurzaam. De Kapla plankjes zijn vervaardigd uit grenenhout en kunnen generaties lang mee.
 4. Geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is het sowieso uitdagend. Voor volwassen kan het bij complexe bouwprojecten zeer uitgedaagd worden!
 5. Rustgevend. Voor volwassen kan het bouwen van een leuke constructie als erg rustgevend ervaren worden. Ook helpt het kinderen te concentreren en stress te verminderen.

 

Nadelen Kapla

 1. Prijs. Kapla is relatief duur. Gelukkig gaan de plankjes erg lang mee en zijn ze bijna niet kapot te krijgen. Je kunt er generaties lang plezier van hebben!
 2. Vanaf 3 jaar. Het is niet geschikt voor de allerkleinsten vanwege verstikkingsgevaar.
 3. Beperkte thematische speelmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld niet een mooi Harry Potter kasteel bouwen. Of een politiebureau. Kapla speelgoed vereist wel wat meer ‘algemene’ creaties. Dat maakt het wel tijdloos!
 4. Opslag. Hout kan zwaar zijn als je er veel van hebt. Bovendien zijn er sets die alleen netjes gestapeld in de kist passen. Houdt hier rekening mee als je het koopt.
 5. Plankjes kwijt. Als kinderen aan de slag gaan met Kapla, zul je zien dat plankjes overal in het huis kunnen liggen. Op de vreemdste plekken zelfs! Maak goede afspraken met de kinderen, probeer even het opruimen leuk of uitdagend te maken.

 

Beste Kapla alternatieven

Houten speelgoed is erg populair. Het stimuleert de creativiteit van kinderen en laat ze op een duurzame manier kennis maken met natuurlijk materiaal. Hieronder vind je 4 alternatieven voor Kapla:

 1. BBlocks. Zijn net als Kapla houten plankjes. Je hebt sets met 200, 1000 en ook verschillende kleuren. De kwaliteit is vergelijkbaar en je krijgt er ook een voorbeeldboekje bij!
 2. Laleni. Zijn ook vergelijkbaar met Kapla en geven aan zelfs compatibel te zijn! Een voordelige keuze om je assortiment uit te breiden! 
 3. PlayBricks. Zijn ook vergelijkbaar maar wel wat lagere kwaliteit. Hierdoor zijn ze wel een stuk voordeliger
 4. Luco Toys. Biedt ook een collectie die vergelijkbaar is. Zij pakken het wel wat breder aan met diverse wieltjes en verbindingsstukken. Voor kinderen die uitdaging zoeken!
kapla-kopen

Kapla voorbeelden en ideeën: wat zijn de leukste bouwwerken?

Met Kapla kun je alles bouwen. Van Eiffeltoren tot London Gate Bridge. Hieronder vind je de leukste ideeën en voorbeelden voor jouw nieuwste bouwwerk. Wat ga jij maken met de plankjes? Hieronder vind je voorbeelden voor 200 stuks, 280 stuks, maar ook 1000 stuks!

Huis voorbeeld 40 stuks

Wil je een huis bouwen met Kapla blokjes? Dat kan! Bekijk hier het kleine huisje op de afbeelding.

Hiervoor heb je niet zoveel blokjes nodig. Een set van 40 stuks is voldoende! Hierbij maakt het natuurlijk niet uit welke kleur.

Wil je een écht realistisch huis bouwen? Dan kun je verschillende sets in verschillende kleuren kopen. Zo heb je voor de deur, raam en het dak een andere kleur. Leuk!

Eiffeltoren Kapla voorbeeld 105 stuks

De Eiffeltoren is één van de meest populaire bouwwerken van Frankrijk en is óók te bouwen met Kapla! Sterker nog; je kunt dit pakket kant-en-klaar hier bestellen. Je krijgt dan uiteraard een uitgebreide handleiding om mee te bouwen. Sommige bouwstenen vragen wel om wat meer precisie dus bouw lekker mee! Daarnaast kun je natuurlijk nog vele andere unieke gebouwen maken.

Toren bouwen voorbeeld 280 stuks

Een héle hoge Kapla toren bouwen? Dan heb je wat meer stukjes nodig. Hiervoor raden we aan ten eerste ver uit de buurt van de tv of laptop te blijven… Instortingsgevaar!

Voor deze toren heb je minimaal 280 stuks blokjes nodig. Wil je een nog hogere toren? Dan heb je waarschijnlijk papa of mama nodig om hem te bouwen. En komt de 1000 stuks goed van pas!

Kasteel voorbeeld 200 stuks

Wow! Deze bouwer is wel écht mooi bezig geweest. Hij bouwde een kasteel van ongeveer 200 stuks Kapla. Dit is met een poort en twee mooie torens!

De eerste 2 afbeeldignen zijn goed te doen met 200 stuks. De andere twee niet maar wilde we jou niet ontnemen! Super gaaf toch!?

Voorbeeld voor 1000 stuks

Een MEGA bouwwerk! Dat mag je wel zeggen. Bij de Taj Mahal is een beetje vals gespeeld maar is wel echt prachtig!

Een groot nadeel, hij moest toch echt een keer gesloopt worden…

Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel; het afbreken is érg leuk! En daarnaast heb je weer heel veel plankjes over om een nieuw bouwwerk te bouwen. Zin in!

Veelgestelde vragen over Kapla

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Heb je daarnaast nog vragen? Neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen helpen! 

 

Is Kapla duurzaam?

Kapla is duurzaam. Het is gemaakt van 100% grenenhout. Dit houdt is niet afkomstig uit natuurgebieden maar speciaal voor Kapla aangeplante bomen. 

 

Is Kapla BPA vrij?

Kapla is BPA vrij omdat het gemaakt is van 100% grenenhout. Ook de verf van de gekleurde plankjes bevat geen gevaarlijke stoffen.

 

Hoe werkt Kapla?

Door de Kapla plankjes te stapelen creëer je bouwwerken. Hierbij kan het niet gek genoeg! Door bijvoorbeeld verbindingsstukken van Join Clips te gebruiken, kun je pas écht helemaal los met de mogelijkheden.  

 

Waar komt de naam Kapla vandaan?

Kapla is een afkorting voor kabouterplankjes. Het is dus ook een bedrijf dat zo’n 50 jaar geleden deze plankjes op de markt bracht. 

 

Hoe wordt Kapla gemaakt?

Kapla is gemaakt van 100% grenenhout dat in kleine plankjes wordt gezaagd en vervolgens fijn wordt geschuurd.

 

Hoeveel Kapla heb je nodig?

We raden eigenlijk altijd aan om te starten met 200 stuks. Dan heb je voldoende om erg leuke bouwwerkjes te maken. Pas voor de grote bouwprojecten is het pakket van 1000 stuks interessant (of als je meerdere kinderen hebt, die tegelijkertijd met Kapla willen spelen). 

 

Wanneer en door wie is Kapla opgericht?

Kapla is uitgevonden door de Nederlander Tom van der Bruggen in 1987. Als student kunstgeschiedenis raakte hij geïnspireerd door een oude boerderij in Zuid-Frankrijk die hij verbouwde tot een kasteeltje. Om dit gemakkelijk te visualiseren gebruikte hij kleine houten plankjes, die hij kabouterplankjes noemde. Kapla betekent kabouterplankjes.

 

Wat zijn de afmetingen van een Kapla blokje?

De afmetingen van een Kapla-plankje zijn: 11.7 cm x 2.34 cm x 0.78 cm. Dat is een ratio van 15:3:1.

 

Hoe maak je Kapla blokjes schoon?

Kapla blokjes kun je eenvoudig wassen in een sopje. Laat ze niet te lang in een sopje zitten maar borstel ze even af en droog ze daarna direct. Zo voorkom je dat er te veel vocht intrekt. 

 

Voor welke leeftijd is Kapla geschikt?

Zodra kinderen geen spullen meer in hun mond stoppen, is Kapla veilig om te gebruiken. Meestal is dat vanaf de leeftijd van 3 jaar. Kapla kent vanaf 3 jaar geen leeftijdsgrens meer omdat ontwerpen eindeloos zijn en blijven uitdagen.

 

Kan Kapla splinteren?

Alhoewel alles kapot kan gaan, zal Kapla niet snel splinteren. De lengte van het plankje en de ratio’s zijn zo bedacht, dat het extra stevig is en bijna niet breekt bij dagelijks en normaal gebruik.