Babygym kopen? De leukste Babygyms!

Op zoek naar een babygym? Niet alleen leuk, schattig en lief, maar ook van toegevoegde waarde! Want een babygym laat jouw baby spelenderwijs leren. Het bevordert de motoriek en stimuleert tot nadenken. Welke babygym bij jou past, hangt af van je voorkeuren.

Zoek je een VTech Babygym of is een houten babygym meer wat voor jou? Tegenwoordig is de Little Dutch Babygym erg in trek. Bekijk hieronder de leukste speelgyms op een rij.

Alvast veel plezier en urenlang speelplezier toegewenst! Is jouw baby opzoek naar meer speelgoed? Bekijk dan ook al het My Little Pony speelgoed!

Babygym

Welke Babygym kopen? De 5 leukste Babygyms van 2021!

De top 5 populairste babygyms van 2021 zie je hiernaast. Klik erop en lees er alles over. Kies bijvoorbeeld de VTech dierenvriendjes speelmat

Weet je nog niet welke je wilt? Bekijk ze dan hier één voor één. Zo weet je snel welke babygym je nodig hebt.

1. Fisher-Price 3-in-1 Forest Friends

De beste babygym van 2020 is de Fisher-Price 3-in-1 Forest Friends. Deze interactieve gym heeft veel verschillende opties voor jouw baby. Daarnaast ziet het er lekker kleurrijk uit. Speel met verschillende dieren en leg jouw baby in een bos.

Er is een zachte speelmat meegeleverd. Hiermee kun je jouw baby lekker laten liggen. Daarnaast is er 10 minuten aan muziek in de langspeelstand. Zo krijg je jouw baby snel weer stil als hij of zij begint te huilen.

De speeltjes kun je op een andere plek hangen. Dit is belangrijk! Zo zorg je ervoor dat jouw baby niet snel verveelt raakt. Telkens een andere beleving. De fijnmotorische en grofmotorische vaardigheden worden op zo’n moment extra bevordert. Net als de probleemoplossende vaardigheden en het denkvermogen van jouw kindje.

De babygym groeit met de baby mee. Hierdoor kun je er lang gebruik van maken. Want de muzikale vos is ook leuk voor peuters om mee te nemen!

2. VTech Dierenvriendjes Speelmat

Een VTECH babygym is een zachte en interactieve speelmat. Deze groeit met de baby mee. Zo kunnen de allerkleinste kinderen spelen met de speelmat, maar ook oudere baby’s liggen lekker op deze mat.

Er zijn verschillende speelstanden van het activiteitenpaneel aan de achterkant op de foto. Deze kunnen jouw baby muziek laten horen, dieren tonen en kleuren en vormen laten herkennen. Met 20 melodietjes en 6 liedjes zit deze baby speelmat vol met verassingen!

Je kunt de speelmat wassen in de wasmachine. Ook is het gemakkelijk om ‘m los te maken. De mat 67 cm lang en 40 cm breed. Hij weegt bij elkaar 2,5 kilo. Ideaal om mee te nemen op reis dus! Natuurlijk kun je ‘m dan wel kleiner maken.

Hij schakelt zichzelf uit – wat handig is voor het energieverbruik. Daarnaast kun je het volume harder of zachter zetten: wel handig voor het lawaai.

3. Fisher Price – Rainforest

Met de Fisher Price babygym heb je een luxe speelkleed voor jouw allerkleinste. Deze gym is voorzien van 20 minuten muziek. Ook zijn er natuurgeluiden, lampjes en andere activiteiten in dit regenwoud te ontdekken.

Geschikt voor kinderen van 0 tot 12 maanden. Er moeten 3 AA-batterijen in. De lengte van het speelkleed is 82,5 cm en de hoogte is 69,85 cm.

Door de lichte verpakking weeg dit Fisher Price babygym maar 2 kilo. Daarnaast kun je de verpakking gemakkelijk oprollen en meenemen op vakantie.

Met leuke kleurtjes en 10 speeltjes is dit een goede toevoeging voor de ontwikkeling van jouw baby. De lampjes en geluiden leren jouw baby luisteren en kijken. Ook leert de baby alles over oorzaak en gevolg relaties.

4. Fisher Price – Deluxe

De Fisher Price Deluxe bevat 21 zintuiglijke speeltjes. Zo geef je alle 5 de zintuigen van je baby genoeg prikkels om hem of haar bezig te houden. Deze leuke babygym heeft een zachte uitstraling en geschikt voor kinderen van 0 tot 2 jaar.

Met de wasbare speelmat heb je altijd een fris en mooi witte babygym. Er zijn 5 speeltjes die je zelf kunt plaatsen waar je wilt. Er is een muzikale otter, een geurende wolk, een spiegeltje, bijtring en een pluchen luiaard. Zo speelt jouw baby met verschillende interessante voorwerpen.

De kwaliteit van Fisher Price is er hoog. Hierdoor ben je verzekerd van een lange levensduur en goede garantie.

Je kunt de speelmatbogen eraf halen. Zo neem je ‘m gemakkelijk mee of groeit de mat met jouw kindje mee. Ook is er een groeimeetlatpaneel. Met lovende reviews is dit misschien wel de leukste babygym!

5. Lamaze Freddie de Vuurvlieg

Deze Lamaze Freddie de Vuurvlieg 3-in-1 Speelgym is super leuk voor baby’s en goed voor de portemonnee. Jouw baby kan hiermee niet alleen liggend spelen, maar ook zitten. De boog is flexibel en heeft verschillende speeltjes rondhangen. Deze kun je zelf verplaatsen.

Er is een hoofdsteun meegeleverd. Hierin kun je het hoofdje van jouw pasgeboren baby leggen zonder dat je bang bent dat hij of zij deze stoot. De mat kun je plat opvouwen en speeltjes kun je meenemen voor onderweg.

De speelmat kan in de wasmachine. Freddy de Vuurvlieg met kreukel vleugels kan jouw baby urenlang voorzien van speelplezier. Misschien wordt het wel zijn of haar favoriete knuffeltje. Want meenemen mag natuurlijk ook.

De hele speelgym is 1 kilo. Dit is ideaal voor op vakantie. Daarnaast is de speelmat 78 cm breed, 46 cm hoog en 46 cm breed. Een prachtig product met lovende recensies.


Little Dutch houten Babygym met accessoires!

Deze Little Dutch houten babygym is de beste van 2021. Het is een fraai uitziende babygym die met de standaard speeltjes net wat hoog is, maar met de accessoires een totaalpakket oplevert van kwaliteit en urenlang speelplezier.

Kies uit 3 verschillende kleuren voor deze speelmat van Little Dutch. Blauw, roze of mint!

Doordat de opstelling wat hoger is kan jouw baby er wat langer onder liggen dan normaal. Met de uitbreidingen hangt het speelgoed wat lager, wat fijn is voor als je baby nog niet zo groot is.

Voor een prijs van 40 euro is deze houten babygym niet héél duur. De kwaliteit is goed en hij ziet er erg leuk uit!

Bekijk hier de actuele prijs. Op de productpagina vind je de verschillende kleuren en meer foto’s. Ook lees je daar de reviews!

Vergeet niet om hieronder de verschillende accessoires te bekijken.

Little Dutch houten Babygym
Let op: mat wordt niet meegeleverd.


De accessoires: extra speelgoed voor de baby!

Denk aan een rammelaar, speelgoedboekje of een leuke knuffel. Met dit extra speelgoed maak je jouw Little Dutch babygym helemaal af! Omdat de standaard meegeleverde speeltjes geen geluid maken is het goed om een extra uitbreiding hierbij te nemen. Hieronder staan ze allemaal voor je op een rij!

Rammelaar Zeepaardje

Met deze Little Dutch rammelaar Zeepaardje maak je jouw babygym nog leuker. Want hiermee kun je jouw kind stimuleren om te leren van geluid. Doordat het rammelt is dit speelgoed misschien wel de aantrekkelijkste voor jouw kind!

Deze rammelaar hang je op aan de gym. Vervolgens zal jouw kind ermee gaan spelen en dit stimuleert de hand-oog coördinatie.

Op de foto is geen touwtje te zien, maar deze is wel via Bol.com te bekijken op de foto.

Trilfiguur Octopus

Deze Trilfiguur in de vorm van een octopus is erg leuk en hiermee kan jouw baby uren spelen. De tentakels zijn lang genoeg om er gemakkelijk bij te kunnen. Deze zijn allemaal ongeveer 22 cm lang. Daarnaast voelen ze heerlijk zacht aan!

Je hangt dit speelfiguur gemakkelijk aan de babygym. Op deze manier heb je veel verschillende mogelijkheden hoe jouw speelgym eruit kan zien.

Bestel dit figuur van Little Dutch gemakkelijk bij Bol.com door op de knop te klikken!


Waarom een babygym kopen? Lees alles over de voordelen!

Tijdens het eerste levensjaar van je baby zul je veel tijd besteden aan het vasthouden van je kleintje. Maar er komt een tijd dat je baby meer nodig heeft dan dat. En die tijd is er veel sneller dan je denkt!

Dus als je baby klaar is om door te gaan naar de volgende fase van hun ontwikkeling, kan een babygym een goede investering zijn.

Naarmate je baby groeit, kan een babygym een boost geven aan veel vitale gebieden van de ontwikkeling. Daarnaast stimuleren ze en kunnen baby’s op een leuke manier beginnen met het uitoefenen van hun onafhankelijkheid. Hier zijn een aantal voordelen van het gebruik van een baby speelmat.

Verbeter hand-oogcoördinatie en motorische vaardigheden

Tijdens het eerste levensjaar van de baby zullen ontwikkelt hij of zij veel nieuwe vaardigheden. Maar je kan ze helpen door manieren aan te reiken om hun ontwikkeling te stimuleren. Een babygym is hier een goede voor.

De speelmatten en speelgyms die speciaal voor baby’s zijn gemaakt, zijn voorzien van voorwerpen en ontwerpen waar je baby naar zal grijpen. Sommige hiervan hebben ontwerpen die direct op de mat liggen. Zo kan de baby tijdens “Tummy Time” van de mat genieten, zelfs voordat ze met interactief speelgoed kunnen spelen. Als je baby begint te reiken, grijpen, draaien en schoppen, zal hij zijn hand-oogcoördinatie en motoriek ontwikkelen. 

Moedigt vrijheid en beweging aan

Het duurt niet lang voordat je merkt dat je baby actiever wordt en minder slaapt. Al als baby’s hebben we de vrijheid nodig om te bewegen en onze onafhankelijkheid uit te oefenen. Een babygym geeft je een veilige plek om je baby te laten schoppen, trekken, pakken en rondrollen. 

Het geeft hen de vrijheid om keuzes te maken en hun energie los van anderen te gebruiken. Dit is van het grootste belang om je baby te helpen zelfverzekerd en veilig te worden, zonder gehecht te zijn aan mama en papa.

Is jouw baby er klaar voor?

Je vraagt ​​je misschien af ​​of het tijd is om een ​​babygym te kopen. De meeste babygyms hebben een zachte speelmat hebben. Hierdoor kun je beginnen je baby er op zijn gemak te laten voelen, zodra hij niet tevreden is met alleen vastgehouden worden.

Dit gebeurt meestal ergens tussen de zes weken en twee maanden. Dan zijn ze waarschijnlijk klaar om elke dag een paar minuten speeltijd door te brengen.

Streef in eerste instantie naar korte perioden van buiktijd, die slechts een paar minuten duren. Naarmate de baby groeit en zich meer op zijn gemak voelt, kun je elke sessie met een minuut of twee verlengen. Uiteindelijk zal de baby genieten van het gebruik van de babygym in regelmatige stappen van ongeveer vijftien minuten, tot meerdere keren per dag.