Het verzamelen van Funko poppen is voor mensen een populaire liefhebberij. Funko poppen kun je in vele soorten vinden en daardoor is er voor iedereen wel een Funko pop naar wens te vinden. Voor liefhebbers is een Funko pop een aandenken aan een favoriete film of game. Ook kan het een waardevolle herinnering zijn door iets wat je samen met een dierbare hebt gedeeld. De soorten Funko poppen zijn daarmee eigenlijk ontelbaar te noemen. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over deze toys. Hierdoor kun je een goede keuze maken om op die manier een herinnering tastbaar te maken.

Wat zijn Funko poppen?

Funko poppen zijn kunststof poppetjes en actiefiguurtjes. Daarmee beelden ze dus karakters uit. Dit kunnen fictieve personen zijn uit een film of game, maar ook bekenden artiesten of andere karakters. Doordat er Funko poppen zijn die zeldzaam worden, kunnen ze veel geld waard worden. Hierdoor is het voor velen aantrekkelijk om ze te sparen. Waar een Funko pop voor de ene persoon een verzamelobject is, is het voor de ander een investering. Uiteindelijk kunnen beide partijen hiervan profiteren en genieten!

De oorsprong van Funko

Het bedrijf Funko werd in Amerika opgericht door Mike Becker. Een heleboel mensen denken dat Funko een jong bedrijf is dat pas een paar jaar bestaat. De werkelijkheid is echter dat dit bedrijf al in 1998 is opgericht. Na een aantal jaar zijn ze begonnen met het maken van Funko poppen, toen met vergunningen van onder andere Disney en Marvel. In 2005 vond de eerste overname van het bedrijf plaats. Vervolgens werd in 2010 het assortiment Funko poppen verder uitgebreid. Sinds 2016 is Funko voor het grootste gedeelte in handen van Acon Investments.

Funko richt zich met name op verzamelaars. Daarvoor regelen ze evenementen en andere acties om de verzamelaars enthousiast te maken.

Soorten Funko poppen

De Funko poppen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er zelfs pins en sleutelhangers voor de echte liefhebbers. Ook bekende thema’s en hun merknamen zijn in grote mate beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Disney met onder andere Aladin, Alice in Wonderland.
  • Marvel met Iron Man en verschillende varianten van Thor.
  • Artiesten zoals John Lennon, Duran Duran en Elvis Presley.
  • Bands zoals Kiss en Guns N’ Roses.
  • Films zoals onder andere James Bond, Harry Potter en Lord of the Rings.
  • Televisieseries, denk hierbij bijvoorbeeld aan Seinfield.
  • Thema’s die jaarlijks terugkomen zoals Halloween.
  • Sport met onder andere voetbal.

Het assortiment is dus te uitgebreid om geheel te beschrijven. Er zijn dan ook meer dan 13.500 verschillende Funko poppen. Voordeel daarvan is natuurlijk dat er daardoor voor iedere liefhebber wel een Funko pop naar wens is!

Funko poppen kopen

Naast dat het aanbod Funko poppen uitgebreid is. Ook in prijsklassen zijn verschillen. Gemiddeld kost een Funko pop zo rond de € 15,00. De goedkoopste heeft een prijs rond de € 5,00. Maar voor de duurste Funko pop moet je toch al gauw € 599,99 neerleggen. Tweedehands kun je ook aan Funko poppen komen. De prijzen kunnen daardoor nog hoger worden. Een liefhebber betaalt voor een zeldzame Funko pop gewoon wat moet. De wens om een Funko pop aan de verzameling toe te kunnen voegen, is voor velen groot. Let wel op dat je via betrouwbare webshops een aankoop doet. Een namaak variant heb je goedkoop gevonden, maar is natuurlijk niet zo leuk als de originele!

Funko biedt ook zogeheten mystery boxen aan. Dit kan door een abonnement voor een bepaald thema af te sluiten. Hierdoor ontvang je elke maand een box vol verrassingen aan Funko poppen. In diverse webshops vind je ook zo wel mysterieboxen terug. Een spannend cadeau voor de liefhebber van Funko poppen!

Funko poppen verzamelaars en evenementen

Voor echte liefhebbers is het een uitdaging om de mooiste Funko poppen te kunnen verzamelen. Daarvoor organiseert Funko jaarlijks een evenement: de Funko Fundays. Daarnaast zijn er ook verschillende groepen op Social Media waarin liefhebbers met elkaar in contact komen. Hier worden Funko poppen aangeboden om te ruilen. Ook wordt informatie uitgewisseld over waar en wanneer je weer een nieuwe Funko pop kunt kopen. Een aanrader wanneer je liefhebber bent en graag met andere liefhebbers in contact komt!

Funko poppen een tastbare herinnering

Iedereen heeft wel een herinnering die dagelijks wordt gekoesterd. Dit kan een filmavond zijn met een dierbare. Of een ander uitje waarvan het thema door Funko is vastgelegd. We kennen allemaal dat we deze herinneringen graag tastbaar maken. Funko poppen zijn daar ideaal voor. Ze nemen niet veel ruimte in en maken zo die herinnering voor altijd levend. Een blik op de Funko pop en je denkt gelijk met een glimlach aan dat moment terug! Ook voor de verzamelaars is er genoeg te beleven. Kies voor een Funko pop als tastbare herinnering of als investering. Doordat de keuze groot is, kun je er alle kanten mee op!